Vi söker två Försäljningsingenjörer

Vi söker två Försäljningsingenjörer med distriktsansvar till Ramström Transmission AB

Brinner du för ett självständigt försäljningsarbete och kan bidra med en stark säljkultur?

 

Vi söker två Försäljningsingenjörer med distriktsansvar till Ramström Transmission AB Ramström stärker nu organisationen med två försäljningsingenjörer med ansvar för varsitt distrikt, i södra Norrland respektive Mellan/Västra Sverige. Vi erbjuder ett självständigt och intressant försäljningsuppdrag för dig med stort tekniskt intresse och som drivs av att åstadkomma resultat. Du ansvarar för distriktets uppbyggnad och stimuleras av att självständigt driva försäljningen och utveckla lönsamheten i ditt distrikt.

 

Ramström Transmission AB – en verksamhet som växer

Ramström Transmission AB är verksamt inom transmission och stationär materialhantering <s>o</s>ch ingår i den börsnoterade Addtech-koncernen. Företaget handlar med mekaniska transmissions-produkter såsom kedjor, kopplingar samt relaterade produkter och hjul. Våra produkter är en liten men nödvändig del för att våra kunders produktion ska fungera. Vår förståelse för hela processen är viktig i vårt arbete tillsammans med våra kunder.

Med hög teknisk kompetens och attraktiva varumärken erbjuder vi våra kunder kostnadseffektiva och kundunika lösningar inom mekanisk transmission samt materialtransport.

Våra fokusområden är Sågverk, Massa & Papper och Värmeverk men vi vänder oss även till Livsmedel & Bryggerier, Truckar samt Övrig industri. Vi strävar efter att bli den ledande leverantören inom dessa områden, för såväl OEM- marknaden som slutförbrukare.

Ambitionen är att växa lönsamt genom organisk tillväxt varje år. Vi har dessutom som mål att genomföra ett flertal förvärv som stödjer övriga uppsatta mål.

Vi är idag drygt 25 anställda, har vårt huvudkontor och lager i Helsingborg, dessutom har vi har försäljningskontor i Härnösand och Järfälla.

Om rollen som försäljningsingenjör

Du kommer självständigt bearbeta och utveckla distriktet utifrån givna ramar och prioriteringar.  Driva nationella och anpassade kampanjer är en del av arbetet för att nå dina volym- och lönsamhetsmål. Du kommer att ha en hög nivå av kundnärvaro med minst 6 – 8 bokade kundkontakter, digitala eller fysiska, per vecka.

Du kommer att sälja företagets sortiment av premiumprodukter för mekanisk transmission. Huvudprodukter är kedjor, kedjehjul samt kopplingar. I sortimentet ingår även hjul, växlar och andra närliggande transmissionsprodukter. De huvudsakliga leverantörerna av produkter är kända varumärken såsom Rexnord, Lapua och Jaure, men i vår uppgift att lösa kundens problem är kontakter med många andra leverantörer, i Sverige och utlandet, en naturlig del av vardagen.

Distriktens kunder återfinns inom Sågverk, Träbearbetande industri, Pappers- & Massaindustri, Värmeverk med flera områden.

Din roll är oerhört viktig eftersom du bidrar med avgörande teknisk kompetens och funktioner såsom kedjor, kopplingar och hjul i våra kunders tillverkningsprocess. Utan oss och våra komponenter kan produktionen stanna och ett produktionsbortfall kan bli mycket kostsamt. Våra kunder tillverkar produkter som vi använder genom hela livet. Några exempel är blöjor, toalettpapper, drycker, golv och brädor att bygga altaner med, egentligen det mesta som produceras inom landet.  

Nästan alla tillverkare i Sverige har någon produkt i sin produktionsutrustning, maskinpark eller i sin slutprodukt som vi kan leverera.

 

I rollen som Försäljningsingenjör rapporterar du direkt till Försäljningschefen och deltar i alla säljmöten samt sälj- och produktutbildningar.

Till ditt stöd har du en innesäljarorganisation, inköpsavdelning samt teknisk support. Ramström har även ett omfattande lager av produkter med en engagerad grupp av medarbetare som ser till att logistiken fungerar i alla led.

 

 

Om dig

·       Du är en målinriktad säljare som står med båda fötterna på jorden och har en stark drivkraft att leverera resultat.

<    Som person är du engagerad, initiativrik, självgående och arbetar lösningsorienterat.

·       Du har hög teknikförståelse och är intresserad av våra kunders verksamhet.

·       Genom att vara strukturerad och ha en mycket god planeringsförmåga är du framgångs-rik i ditt försäljningsarbete.

·       Har intresse för de människor du möter, skapar snabbt en positiv kontakt samtidigt som du utvecklar relationer långsiktigt med rätt känsla för timing. Detta gör du professionellt och samtidigt personligt.

·       Är prestigelös, samarbetar och är van att jobba i team med stödjande funktioner.

 

Kvalifikationer

Du har en utbildning på minst 4-årigt gymnasium maskinteknisk gren eller motsvarande.

·       Har dokumenterad erfarenhet av att framgångsrikt arbeta med och utveckla försäljning och kundrelationer.

·       Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom branscherna; Sågverk, Papper & Massa, Värmeverk eller liknande.

·       Affärsmässig svenska och engelska i tal och skrift

 

Placeringsort

Vi söker försäljningsingenjörer till distriktet Södra Norrland, dvs från Sundsvall i norr till Uppsala i söder och distriktet Mellan/Västra Sverige. Placeringsorten är flexibel inom distriktet.

 

 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Management Partners. Vänligen skicka din ansökan via länken nedan.

Om du har några frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Carlsson, på telefon 0730-39 40 50 eller Helene Jansbo, på telefon 070-548 45 65.Vi träffar kandidater löpande så sök eller hör av dig omgående om du är intresserad. 

Ramström Transmission AB - Försäljningsingenjör med distriktsansvar - Management Partners (teamtailor.com)